Ruokajärjestelmää on uudistettava rohkeasti

Kaupat ja ravintolat voivat edistää ilmasto­ystävälliseen ruokavalioon siirtymistä, mutta tueksi tarvitaan julkista ohjausta.

24.7.2019 2:00

Ruokavaliomuutos, lihan kulutuksen vähentäminen ja peltojen hiilivarannosta huolehtiminen ovat tehokkaita tapoja vähentää ruoan kulutuksesta ja tuotannosta aiheutuvia ilmastovaikutuksia. Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoimintaan kuuluvassa Ruokaminimi-hankkeessa arvioitiin, että ruokavalion ilmastovaikutusta voidaan näillä toimilla pienentää lähes 40 prosenttia. Ilmastoystävälliset ruokavaliot olisivat myös ravitsemuksellisesti täysipainoisia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide