Kauppakeskuksissa tulisi olla myös kirpputoreja - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Kauppakeskuksissa tulisi olla myös kirpputoreja

Mikäli kestävä kulutus halutaan osaksi jokaisen suomalaisen arkea, siitä tulee tehdä mahdollisimman vaivatonta.

Julkaistu: 18.1. 2:00

Kauppakeskusten määrä kasvaa vauhdilla. Samaan aikaan kulutustapojemme kestämättömyys tiedostetaan laajalti: Nykytahti ei voi jatkua. Kierrättämistä on tehostettava.

Olen pannut merkille, että second hand -vaateliikkeitä ja muita kirpputoreja ei kauppakeskuksista löydy. Vaatteen etsiminen kierrätettynä on matkustamista kirpputorien perässä kaupungin laidalta toiselle. Ilmeisesti kauppakeskusten vuokrat ovat liian suuria kirpputoreille. Syynä lienee myös kirpputorien oma imago: ei haluta kuulua kulutuskuplaan.

Mikäli kestävä kulutus halutaan osaksi jokaisen suomalaisen arkea, siitä tulee tehdä mahdollisimman vaivatonta. Kirpputorit osana kauppakeskuksia viestisivät, että käytetty tavara on luonteva vaihtoehto uudelle. Kauppakeskuksilla on toki paine tuottaa voittoa, mutta kehitystä voitaisiin ohjata esimerkiksi asettamalla kiintiöt kirpputorien osuudelle kauppakeskusten liikkeistä.

Saara Sumu

kauppatieteiden ylioppilas, Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa https://www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa uutisia tästä aiheesta