Lapinlahden sairaala puistoalueineen tulee säilyttää kaikille avoimena - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Lapinlahden sairaala puistoalueineen tulee säilyttää kaikille avoimena

Myös Marian sairaalan rakennukset tulisi jättää paikoilleen ja tehdä sinne kulttuuri- ja ravintolakeskus.

Julkaistu: 22.1. 2:00

Helsingin kaupunki pohtii jälleen Lapinlahden sairaalan kohtaloa. Vaihtoehtoja on kaksi: jatkaa omistusta tai myydä (HS Pääkirjoitus 21.1.). Olen käynyt sairaalan alueella useita kertoja kävelemässä ja tutustumassa alueen historiaan. Mikä keidas ja mitkä maisemat aivan Helsingin keskustassa.

Myös vieressä sijaitsevan Marian sairaalan alue on muutosten edessä. Sairaalan korttelin kaavoitus on muuttamassa vanhan sairaala-alueen startup-kampukseksi. Puinen kappeli- ja obduktiorakennus halutaan siirtää alueen pohjoisosaan Baanan kupeeseen, ja kivinen desinfektiolaitoksena tunnettu rakennus aiotaan sulauttaa osaksi uudisrakennuksia. Kaksi vanhaa pystyhirsirunkoista puutaloa on päätymässä myyntiin jo ennen uuden asemakaavan lainvoimaistumista (HS Kaupunki 3.1.).

En voi kuin hämmästellä ja kauhistella. Miksi Helsinki haluaa purkaa, siirtää ja rakennuttaa – tuhota kaiken vanhan, tuhota kulttuuria ja historiaa? Käykääpä Tallinnassa. Siellä on säästetty ja kunnostettu vanhoja tehdasalueita. Telliskiven ja Kalamajan alueilla on ravintoloita, gallerioita, sisustuskauppoja, puistoja ja museoita.

Jättäkää Marian sairaalan rakennukset paikoilleen ja tehkää sinne kulttuuri- ja ravintolakeskus. Säilyttäkää Lapinlahden sairaala puistoalueineen kaikille avoimena. Tehkää Marian sairaalan vanhoista rakennuksista avoimia paikkoja kaikille.

Tiina Hirvonen

eläkeläinen, Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa https://www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Pääkirjoitus|Lapinlahden sairaalaa ei sovi sulkea kaupunkilaisilta

Harvoin saatavilla: Keskeltä Helsinkiä aiotaan myydä 1800-luvulla rakennettuja puutaloja