Nuoret haastavat työelämän: palkka ei ole heillä ensimmäisenä mielessä - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Kolumni

Nuoret haastavat työelämän: palkka ei ole heillä ensimmäisenä mielessä

Nuoret näkevät työn mielekkyyden ja hyvän työyhteisön tärkeämpänä kuin materian.

Julkaistu: 1.2. 2:00, Päivitetty 1.2. 6:17

Kuva: Mitro Härkönen / HS

Työuraansa aloittavat nuoret odottavat työelämältä mahdollisuutta innovoida ja saada onnistumisen kokemuksia. Palkka ei ole päällimmäisenä mielessä. Kasvatustieteen professori Katariina Salmela-Aron mukaan ammattia valitsevista nuorista vain neljännes asettaa ykkös­kriteeriksi palkan (HS 24.1.). Työn ei haluta hallitsevan elämää vaan mahdollistavan sitä ollen hyvässä tasapainossa vapaa-ajan kanssa.

Taloudellinen tiedotustoimisto (TAT) teetti keväällä 2011 laajan tutkimuksen nuorten työelämään kohdistamista ja ammatinvalintaa ohjaavista odotuksista. Kyselytutkimukseen osallistui 1 559 koululaista ja lukio-opiskelijaa eri puolilta Suomea. Tutkimuksen perusteella hyvä työelämä miellettiin enimmäkseen halutunlaisen elämäntyylin osaksi ja sen mahdollistajaksi. Vastaajien mielestä hyvä työ tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa itseään ja tuottaa samalla tarpeeksi rahaa asumiseen, harrastuksiin, matkustamiseen ja perheen perustamiseen.

Työstä maksettavan palkan haluttiin olevan oikeudenmukainen suhteessa osaamiseen ja koulutukseen. Loppu­peleissä motivaation ja sitoutumisen määrittävät rahan sijaan aivan muut tekijät, kuten työn kiinnostavuus ja mielekkyys sekä työyhteisö.

TAT:n tutkimus palautui mieleen, kun selailin vastikään päättyneen Helsingin Sanomien kesätoimittajahaun satoa. Hakemuksia oli yhteensä huimat 875, ja hakijat olivat pääsääntöisesti joko akateemisten opintojensa loppusuoralla tai hiljan valmistuneita. Lisäksi useimmilla oli jo jonkin verran kokemusta alan töistä. Heidän toiveissaan näkyivät samat työelämän laadulliset odotukset: ”ha­luan ahertaa merkityksellisten asioiden eteen” ja ”haluan jatkuvasti kehittää itseäni ja oppia joka päivä uutta”.

Tärkeiksi nostettiin myös hyvä ja kannustava työyhteisö: ”Ilmapiiri kannustaa henkilökohtaiseen kehitykseen ja toisaalta työntekijöille annetaan mahdollisuuksia näyttää osaamistaan monipuolisesti.”

Suuntaus on kaikille länsimaisille hyvinvointiyhteiskunnille tyypillinen: World Values Survey -arvotutkimusta johtaneen yhdysvaltalaistutkijan, professori Ronald Inglehartin mukaan itsensä toteuttamiseen liittyvät arvot – kuten työn mielekkyys ja työyhteisö – asetetaan täällä materiaalisten arvojen edelle.

Nuori ikäpolvi asettaa työelämälle uusia vaatimuksia. Vanhemmilla suhtautuminen työhön on enemmän itseisarvoista. Nuoret osaavat odottaa avoimuutta ja haastaa perinteisiä toimintamalleja.

Kirjoittaja on HS:n hallintopäällikkö.

Näissä ammateissa tienataan yli 6000 euroa kuussa – HS:n palkkakone kertoo 346 ammatin palkat

Seuraa uutisia tästä aiheesta