Mielipide    |   Kolumni

Helsinki unohti tylysti sisäpelien suosikkilajit

Sisäpelien kilpailupaikat Helsingissä ovat kaukaa viime vuosituhannelta ja siksi maailman suurin salibandyseura pelaa ottelunsa Helsingin sijaan Vantaalla.

Maailman suurimmalla salibandyseuralla on ongelma.

Eräviikingit on jäsenmäärällä mitattuna Helsingin toiseksi suurin palloiluseura HJK:n jälkeen, ja salibandy on Suomen toiseksi suurin joukkuepeli jalkapallon jälkeen.

Kotiottelunsa seura joutuu pelaamaan kuitenkin Vantaan Myyrmäessä, koska Helsingissä ei ole kunnollisia olosuhteita.

Helsingin päättäjien kannalta Eräviikinkien evakkopelien pitäisi olla kiusallisia.

Koripallon, lentopallon tai salibandyn huippupeleillä on laadukkaat olosuhteet Vantaan ohella esimerkiksi Turussa, Tampereella, Hämeenlinnassa ja Seinä­joella, mutta pääkaupungilla tällaisten tilojen rakentamiseen ei ole ollut tahtoa tai rahaa.

Helsingin olosuhteet ovat itse asiassa kaukaa viime vuosituhannelta. Korisliigan kärkijoukkueen Seagullsin käyttämä Kisahallin B-halli on täyttä historiaa.

Se palveli jo vuoden 1952 olympialaisten kisapaikkana. Remonttiin se pääsee viiden vuoden päästä, mutta ei kasva suuremmaksi.

Pasilan urheiluhalli rakennettiin lentopallon erikoishalliksi vuonna 1990. Alkuaikoina hallin pääkäyttäjä ja pääomistaja oli Poliisien Palloseura edustusjoukkueineen. Seura meni konkurssiin jo kahdeksan vuotta myöhemmin muutettuaan sitä ennen Espooseen.

Sen jälkeen sisäpelit ovat saaneet Helsinkiin vain harjoitusolosuhteita. Niistäkin ovat vastanneet yksityiset yritykset, kuten salibandyyn erikoistunut Arena Center.

Kuvaavaa Helsingin kaupungin passiivisuudelle on, että kaupunki omistaa suoraan vain kaksi hallia, johon mahtuu täysimittainen salibandykaukalo turva-alueineen.

Kaikkea Helsinki ei ole pystynyt yksityiselle sektorille vielä sysäämään. Hel­singistä puuttuu yhä huippupeleihin soveltuva halli, koska katsomot ovat epävarmaa bisnestä, eikä yksikään firma ole riskiä halunnut ottaa.

Tähän voi tulla kuitenkin muutos. Koripalloseura Seagulls on lähtenyt mukaan Helsingin IFK:n vetämään Garden-hankkeeseen, jonka osana Helsingin vanha jäähalli olisi määrä remontoida sisäpelien areenaksi.

Salibandyliitto puolestaan toivoo, että seurat kiinnostuisivat Royal Areena oy:n Jätkäsaareen kaavailemasta 4 000 katsomopaikan hallista. Hankkeen toteutuessa Helsinki saisi Suomen prameimman areenaan, ilman kaupungin panostusta.

Kirjoittaja on HS:n urheilutoimituksen uutistuottaja.

Oikaisu maanantaina 3. helmikuuta kello 18: Korisliigassa pelaavan Helsinki Seagullsin käyttämä osa Kisahallia valmistui vuoden 1952 olympialaisiin, ei ennen talvisotaa.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Katajanokan alta paljastui mysteerirakennelma: Vedessä on piilossa sata metriä holvikaarta, joka on kuin suoraan keskiajalta

  2. 2

   Kenenkään leikit eivät jää huomaamatta – Tällaista on lauttasaarelaisessa päiväkodissa, jossa osa ”erityisen ihanista” lapsista tarvitsee erityistä tukea

   Tilaajille
  3. 3

   Saksassa kahdeksan ihmistä on kuollut ampumisissa kahdessa vesipiippubaarissa

  4. 4

   Haavisto-päätös on poliittisen järjestelmän voitto: Keskiöön nousi asia, joka kertoo Suomesta paljon

  5. 5

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  6. Näytä lisää
  1. 1

   Osa ihmisistä kävelee ”istuma­kävelyä”, joka voi aiheuttaa kipuja niskassa asti – Fysio­terapeutti neuvoo kolme liikettä, joilla kävelystä tulee ryhdikästä ja sulavaa

   Tilaajille
  2. 2

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  3. 3

   Mies kasasi pihalleen romua, jätettä ja jopa puolikkaita junanvaunuja – Kuvat näyttävät, miten ympäristöä turmeltiin vuosien ajan

  4. 4

   Kauniista kodista tuli elämää suurempi statusviesti, ja siksi moni sulkee ovensa vierailta – Tätä on kotihäpeä

   Tilaajille
  5. 5

   Kansallispuiston kokoinen riita: Espoo aikoo jyrätä 2 000 hehtaaria arvokasta metsää, tilalle pientaloja

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  2. 2

   HS vietti vuorokauden Helsingin maineikkaimmalla huolto­asemalla, ja kello 1.06 pöytään nukahti työntekijöille tuttu mies

   Tilaajille
  3. 3

   ”Nyt multa meni pata jumiin” – HS:n haltuunsa saamat ääni­viestit paljastavat, kuinka luistelu­valmentaja Mirjami Penttinen raivoaa nuorille luistelijoille

   Tilaajille
  4. 4

   Neljä vuotta sitten Peter Vesterbacka sai illallisilla idean, joka ei koskaan toteudu – HS:n erikoisartikkeli kertoo kaiken Tallinnan-tunnelista

   Tilaajille
  5. 5

   Kuinka paljon pidemmälle kansanedustajat voivat väkivallan ihannoinnissa vielä mennä?

  6. Näytä lisää