Omakotitalossa asuvalla on vaihtoehtoja muovipakkausten keräykseen - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Omakotitalossa asuvalla on vaihtoehtoja muovipakkausten keräykseen

Omakotiasuja voi tilata HSY:ltä muovipakkausten keräysastian omalle pihalleen tai kimppa-astian naapurin kanssa.

Julkaistu: 18.2. 2:00

Kari Ovaska harmitteli (HS Mielipide 7.2.), että helsinkiläisillä omakotiasujilla on hankaluuksia kerätä muovipakkauksia.

Omakotiasujalle on tarjolla vaihtoehtoja muovipakkaustensa keräykseen. Kotitalouksien pakkausten keräyksestä aluekeräyspisteiltä vastaa Suomen Pakkauskierrätys Rinki oy. Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) vastaa kotien pihojen jäteastioiden tyhjennyksestä.

Ringillä on noin 1 850 Rinki-ekopistettä ympäri Suomen, ja HSY:n alueella pääkaupunkiseutulaisia palvelee 142 ekopistettä, joista 77:ssä kerätään muovipakkauksia. Rinki vastaa myös ekopisteiden tyhjennyksestä ja siivouksesta.

Tapaninvainion Rinki-ekopiste on ollut erittäin suosittu erityisesti muovipakkausten keräyksen osalta. Valitettavasti suuren suosion takia keräyssäiliöt ovat olleet usein täynnä. Syksystä lähtien tyhjennyksiä pisteellä on tiivistetty, ja tammikuun lopussa sinne lisättiin muovipakkauksia varten kolmas keräyssäiliö. Sen jälkeen Tapaninvainion pisteestä ei ole tullut palautetta.

Omakotitalossa asuva voi tilata HSY:ltä muovipakkausten keräysastian omalle pihalleen tai kimppa-astian naapurin kanssa. Samalla voi sopia sekajäteastian tyhjennysvälin harventamisesta HSY:n asiakaspalvelun kanssa.

HSY kehittää pientalojen palveluja kokeilemalla parhaillaan tuhannessa pientalossa neljän jätelajin keräämistä monilokeroisella jäteastialla. Kokemusten kartuttua palvelua voidaan mahdollisesti laajentaa.

HSY on parantanut palveluitaan myös Sortti-asemilla, jonne voi viedä muovipakkausten lisäksi muutakin muovijätettä (esimerkiksi ämpäreitä ja muovituoleja) sekajätettä edullisempaan hintaan eli kymmenen euroa/kuutiometri.

Jari Koivunen

aluepäällikkö, Suomen Pakkauskierrätys Rinki oy

Juho Nuutinen

käyttöpäällikkö, Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Lukijan mielipide|Miksi muovinkierrätys on tehty helsinkiläiselle omakotitaloasujalle mahdottomaksi?

Seuraa uutisia tästä aiheesta