Paikallistuntemus lisää luottamusta taksiin - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Paikallistuntemus lisää luottamusta taksiin

Julkaistu: 18.2. 2:00

Lätkämatsiin menossa. Pihaan kurvaa taksi, jonka kylkiä komistavat IFK:n mainokset. Hienoa, ajattelen, ja huikkaan kuskille ”Nordikselle”. Taksiin laskeutuu hiljaisuus ja kuski kysyy, että minne. ”Helsingin jäähallille, kiitos.” Armoton naputtelu navigaattoriin, ja seikkailu voi alkaa.

Helsingin Sanomien jutun (4.2.) mukaan taksiuudistus näkyy villinä läntenä pääkaupunkiseudulla. Jutussa ruodittiin pääasiassa taksien hinnoittelua ja asiakkaiden kokemaa epävarmuutta. Uudistuksen seurauksena höllentyivät myös taksikuskien paikallistuntemuksen vaatimukset. Ja sen kyllä huomaa!

Liian usein saa itse ”ajaa” kohteeseen tai väitellä kuskin kanssa, ”kun navigaattori näyttää näin”. Hyvä paikallistuntemus on taksin ydinosaamista, eikä sitä voi kokonaan ulkoistaa navigaattorille. Hyvällä paikallistuntemuksella taksiammattilainen voittaa asiakkaan luottamuksen.

Mikael Lindgren

Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Taksiuudistus näkyy pääkaupunki­seudulla villinä läntenä: hinnat ovat nousseet, asiakkaiden epä­varmuus on kasvanut ja kuljettajat riitelevät tolpilla

Seuraa uutisia tästä aiheesta