Kuolinsiivouksen jätän muille - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Kuolinsiivouksen jätän muille

Julkaistu: 20.2. 2:00

Olen täysin samaa mieltä Helena Kaartisen (HS Mielipide 16.2.) kanssa tästä kuolinsiivousta koskevasta hullutuksesta, jota on alettu lietsoa viime aikoina. Kuolinsiivous on minulle käsittämätön asia, ja voin vain toivoa, ettei kukaan ”toimen ihminen” ala minun elinaikanani sitä kotonani toimittaa – ei ennen kuin olen heittänyt veivini tai mahdollisesti menettänyt järkeni ihan lopullisesti.

Kun en jossain vaiheessa enää pääse ulos, kotini on minulle kaikkine muistoineen korvaamaton rikkaus, jossa jokainen esine tuo mieleeni aikoja ja tapahtumia ties kuinka kaukaa. Nämä muistot aktivoivat mieltä, kun uusia elämyksiä ei enää ole eikä tule.

Kotini on linnani niin kauan kuin henkeni pihisee. Jos tai kun sieltä on muualle lähdettävä, toivoisin silloinkin saavani mukaani edes jotakin entisestä elämästäni kertovaa, muisteltavaa.

Tuire Mäkelä

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Lukijan mielipide|Voin jumpata ja syödä terveellisesti, mutta kuolinsiivoukseen en ryhdy

Seuraa uutisia tästä aiheesta