Julkisissa wc-tiloissa on täysin tarpeettomia ovenkahvoja - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Julkisissa wc-tiloissa on täysin tarpeettomia ovenkahvoja

Julkaistu: 27.2. 2:00

Koronavirus on nostanut käsihygienian jälleen esille, ja hyvästä syystä. Sen takia onkin hyvin outoa, että julkisten tilojen wc-tiloista löytyy täysin tarpeettomia ovenkahvoja, jotka osaltaan pilaavat käsihygienian tavoitteita.

Erityisen turhilta tuntuvat Ison Omenan kauppakeskuksen ravintolamaailman yhteydessä olevat wc-tilat, joista ei pääse ulos painamatta ovenkahvaa. Tarjolla ei edes ole paperipyyhkeitä, joilla avata ovi.

Vastuullinen kansalainen tietysti avaa oven kyynärpäällään, mutta päivittäin näkee käyttäjiä, jotka käpälöivät kahvoja ja marssivat suoraan ruokapöytään – pahimmillaan käsiään pesemättä. Märkä kahva ei myöskään houkuttele sotkemaan omaa takkia.

Miksi ovessa edes on kahva? Miksei wc-tilojen ovia suunnitella avautumaan ulospäin työntämällä? Jos arkkitehdit ja suunnittelijat eivät osaa huomioida hygieniaa, pitäisikö asia kirjata rakentamismääräyksiin, jotta se tulee huomioitua? En keksi kahvalle yhtään hyvää syytä.

Ville Roitto

diplomi-insinööri, Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa uutisia tästä aiheesta