Älkää lopettako työpaikalla nauramista - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Älkää lopettako työpaikalla nauramista

Muistelen vieläkin hyvillä mielin työpaikallani hersynyttä naurua. Työnteko ei naurusta kärsinyt, päinvastoin.

Julkaistu: 4.3. 2:00

Tiina Nieminen kirjoitti (HS Mielipide 23.2.), ettei enää naura työpaikalla monitilaympäristössä, koska tila rajoittaa minuuden mukaista työelämän toteuttamista.

Minulla on nauramisesta ja sen mukanaan tuomasta hyvästä mielestä aivan toisenlaisia kokemuksia. Työskentelin Salon kaupungin teknisessä virastossa muutaman vuoden 1980-luvun lopulla. Työhuoneeni oli käytävän loppupäässä. Käytävän alussa oli kanslia ja piirtäjien huone. Niissä työskentelevillä naisilla oli iloinen, hersyvä ja kovaääninenkin nauru. Siihen aikaan meillä olivat työhuoneiden ovet yleensä auki, joten ainakin muutaman kerran päivässä heidän päästään käytävää kuului iloinen ja spontaani nauru työhuoneelleni asti. Se oli niin hersyvää, että oli pakko nauraa itsekin, vaikka en yhtään tiennyt, mille he nauroivat.

Joka tapauksessa minulle tuli hyvä mieli, eikä työnteko ainakaan kärsinyt, päinvastoin.

Muistelen vieläkin hyvillä mielin tuota naurua. Älkää antako tilan tai toisten henkilöiden vaikuttaa omaan persoonallisuuteen työpaikalla. Spontaani ilon ilmaus nauramalla tuo varmasti iloa ja hyvää mieltä myös monille muille.

Matti Mäkinen

eläkeläinen, Halikko, Salo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Lukijan mielipide|Olen lopettanut työpaikalla nauramisen

Seuraa uutisia tästä aiheesta