Kaupan työntekijät huolehtivat hygieniasta - Mielipide | HS.fi

Kaupan työntekijät huolehtivat hygieniasta

15.3.2020 2:00

Olen seurannut hieman huvittuneena sosiaalisessa mediassa ihmisten vaatimuksia kauppojen työntekijöille koronanviruksen vuoksi. Asiakkaat ehdottavat paistopisteiden sulkemista ja vaativat ostoskärryjen käsikahvojen pyyhkimistä.

Ja mitä minä myyjänä teen? Menen työvuorooni kauppaan, istun kassalle ja kohtaan joka ikisen asiakkaan alle metrin etäisyydeltä. Kosken joka ikiseen asiakkaan käsin poimimaan tuotteeseen ja mietin, niiskuttaako asiakas pakkasen vai viruksen takia. Palvelen yli viittäsataa asiakasta päivässä.

Rakkaat asiakkaat, uskokaa, että me kaupan työntekijät teemme kyllä kaikkemme, ettei virus leviäisi. Kun ensi kerralla alatte kertoa myyjälle, kuinka sitkeä syysflunssa teihin nyt on päässyt iskemään, pyydän miettimään, voisiko sitä ruokaa ja vessapaperia olla kaapeissa parin päivän tarpeiksi jo valmiina, ettei tarvitsisi tulla työpaikalleni yskimään. Vaikka kuinka olisimme toivoneet, työsopimuksen mukana ei tullut täydellistä vastustuskykyä tauteihin.

Myyjä

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide