Oppilaiden yhdenvertaisuus tulee turvata myös poikkeusoloissa - Mielipide | HS.fi

Oppilaiden yhdenvertaisuus tulee turvata myös poikkeusoloissa

Läheskään kaikki perheet eivät pysty tarjoamaan lapsille sähköiseen oppimiseen soveltuvaa laitetta.

18.3.2020 2:00

Opetushallitus ohjeistaa koulut järjestämään etäopetuksen verkko-opetuksena koulujen suljettua ovensa. Oppilaiden perustuslaillisesta oikeudesta maksuttomaan perusopetukseen ei kuitenkaan ole syytä tinkiä poikkeusoloista huolimatta. Verkko-opetus on toimiva vaihtoehto, jos oppilaat saavat koululta tietokoneen kotikäyttöön. Sen sijaan tilanne, jossa opetus järjestetään kotona olevilla laitteilla, asettaa oppilaat varsin eriarvoiseen asemaan, sillä läheskään kaikki perheet eivät pysty tarjoamaan lapsille sähköiseen oppimiseen soveltuvaa laitetta.

Perusopetuslain mukaan opetus ja sen edellyttämät oppikirjat ja muu oppimateriaali sekä työvälineet ovat oppilaalle maksuttomia. Tilanne, jossa oppilaat tekevät kuukauden ajan koulutehtävänsä omilla puhelimillaan kotona, on perustuslain vastainen.

Tiina Halttunen

luokanopettaja, Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide