Ylioppilaskirjoitustaakka jakautuu epätasaisesti - Mielipide | HS.fi

Ylioppilaskirjoitustaakka jakautuu epätasaisesti

18.3.2020 2:00

Ylioppilaskirjoitusten aikaistaminen, vaikkakin hyvästä syystä, aiheuttaa valtavan työtaakan niille opiskelijoille, jotka joutuvat kirjoittamaan useita kokeita peräkkäin. Ylioppilastutkintolautakunnan (YTL) pääsihteerin Tiina Tähkän mukaan tämä ei vaikuta arvostelun tasapuolisuuteen, koska kaikki kirjoittavat samat aineet samaan aikaan ja kokeiden tulokset suhteutetaan aina muiden kirjoittajien tuloksiin.

Tämä ei kuitenkaan pidä täysin paikkaansa, sillä joihinkin opiskelijoihin aikataulun muutos ei vaikuta. Nämä opiskelijat, jotka ovat saaneet rauhassa keskittyä yhden tai kahden aineen opiskeluun, ovat tänä keväänä etuoikeutetussa asemassa niihin verrattuna, jotka joutuvat nyt tekemään jopa viisi koetta viikossa ilman kunnollista valmistautumisaikaa. Voisiko tilannetta tasata arvioinnin tai uusintamahdollisuuksien kautta?

Sonja Kuokka

Joensuu

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide