Annettuja määräyksiä ei pidä nyt uhmata - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Annettuja määräyksiä ei pidä nyt uhmata

Nyt jokaisen on aika tehdä osuutensa.

Julkaistu: 23.3. 15:30

Yksi joukko suomalaisia pohtii lautapelejä ja retkeilyä kevätilmassa kahvipullon kera.

Toinen joukko, terveydenhuollon ammattilaiset ja etenkin sairaaloiden työntekijät ovat todella kovilla: työvuoroja muutetaan, työkavereita – tai itse – on karanteenissa, sairastutaan ja pelätään, onko korona jo iskenyt itseen tai kaveriin, ollaan huolissaan kotiasioista, lapsista ja vanhuksista.

Sairaaloissa varustaudutaan kaikin keinoin ja kaikkea muutetaan reaaliajassa, opetellaan aivan uusia työtehtäviä – ja samalla hoidetaan potilaita. Korona ei siis suojele ihmistä muilta sairauksilta.

Tällaisessa tilanteessa ei ehkä kannata kehuskella uhmaavansa annettuja määräyksiä eikä julkishallinnon virkamiesten pidä määrätä henkilökuntaa kokoontumaan isoin joukoin yhteisiin palavereihin.

Ohjeet liikkumisen rajoittamisesta ja etäisyyden pitämisestä ovat oikeita.

Sairaaloissakin mitataan tarkkaan etäisyyksiä ja minuutteja altistumisaikojen selvittelyssä, kun on aihetta epäillä koronatartuntaa. Täällä sairaaloissa ollaan kaikkia varten valmiina. Nyt jokaisen on aika tehdä osuutensa myös siinä toisessa joukossa.

Ulla Keränen

kirurgiylilääkäri, operatiivisen tulosyksikön johtaja, Hus, Hyvinkään sairaala

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.