Meidän vanhusten on päästävä ulos liikkumaan

Ymmärrän rajoitukset, mutta ulkoilun osalta meidät pitäisi jättää kieltojen ulkopuolelle.

26.3.2020 2:00

Minun on ollut helppo hyväksyä hallituksen ja viranomaisten kiitettävän nopeasti tekemät päätökset, jotka johtuvat koronavirusepidemiasta. Samoin hyväksyn ne vaatimukset ja ohjeet, joita meidän kansalaisten on noudatettava ja jotka koskevat erityisesti 70 vuotta täyttäneitä.

Nyt kuitenkin pelkään, miten totaalisia liikkumista koskevat rajoitukset tulevat olemaan. En ymmärrä, miten tunnin tai parin kävelymme ulkona voi olla vaaraksi itsellemme ja muille ihmisille.

Omalla kohdallani sulkeutuminen kotiin kuukaudeksi tai kahdeksi heikentäisi terveyttä nopeasti ja lisäisi jalka- ja selkävaivoja. Niitä olen ehkäissyt liikunnalla. Koska meitä ikääntyneitä on paljon, terveydentilamme heikentäminen liikkumiskielloilla aiheuttaisi yhteiskunnalle suuret kustannukset.

Liikkumista koskevien rajoitusten sijaan hallituksen ja viranomaisten tulisi kannustaa meitä ulkoilemaan ja liikkumaan. Meitä on ohjattava tekemään se oikealla tavalla ja turvallisesti.

Vanhusten toimintaa on jo nyt rajoitettu erittäin paljon muuhun väestöön verrattuna. Ulkoilun osalta meidät pitäisi jättää kieltojen ulkopuolelle.

Pentti Lappalainen

81 vuotta, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide