Tupakoiva naapuri tekee kotikaranteenista yhtä helvettiä

Joudumme sietämään sitä, että kodissamme kaikki haisee tupakalta: kalusteet, tekstiilit, hiukset.

26.3.2020 2:00

Naapureinani asuu ihmisiä, jotka tupakoivat taloyhtiön sisätiloissa ja yhteisellä piha-alueella. Tupakkalaissa ympäristön tupakansavu määritellään syöpävaaralliseksi aineeksi. Perheeni hengittää tätä myrkkyä päivittäin.

Kuulen, kuinka naapurin hakkaava yskä kantautuu kotiini seinien läpi. Toisen naapurin äänen tupakanpoltto on muuttanut karheaksi. Pelkään, että passiivisina tupakoitsijoina perheemme sairastuu keuhkosairauksiin. Joudumme sietämään sitä, että kodissamme kaikki haisee tupakalta: kalusteet, tekstiilit, hiukset. Ahkera siivous, pyykkäys tai saunominen eivät poista pinttynyttä hajua.

Valtiovallan toiveesta koko Suomen kansaa on pyydetty olemaan kotona ja kohtaamatta muita ihmisiä. Nyt emme voi mennä työpaikalle tai harrastuksiimme vaan olemme alttiina tappavalle tupakansavulle päivittäin vuorokauden ympäri. Passiivinen tupakointi heikentää myös vastustuskykyämme koronaviruksen osalta.

Vetoan sinuun tupakoiva naapurini: älä sairastuta meitä omassa kodissamme. Vetoan myös päättäjiin. Asunto-osakeyhtiöiden huoneistoissa tapahtuva tupakointi on kiellettävä lainsäädännöllä.

Kärsivä naapuri

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide