Voisivatko ruokarekat myydä eväitä ulkoilualueilla? - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Voisivatko ruokarekat myydä eväitä ulkoilualueilla?

Kaikki varmasti haluaisivat helpottaa ravintolayrittäjien ahdinkoa.

Julkaistu: 8.4. 2:00

Monen muun tavoin ulkoilin ystäväni kanssa viime viikonloppuna Lauttasaaren rannoilla. Ulkoilu Helsingin ihanilla virkistysalueilla ja puistoissa on nyt monien kaupunkilaisten ainoa ajanviete.

Kaipasimme auki olevaa kahvilaa ja tuli mieleen, olisiko Helsingin lukuisilla katuruokarekoilla lupa tulla suosittujen ulkoilualueiden kupeeseen myymään syötävää ja juotavaa tai vaikka valmiita eväspusseja ulkoilijoille.

Ravintoloistakin voi noutaa ruokaa. Eikö ruokarekka ole sama asia? Se vain tulisi sinne, missä ulkoilijat ovat. Tuskin siitä mitään festivaalia syntyisi.

Kaikki varmasti haluaisivat helpottaa ravintolayrittäjien ahdinkoa. Ruokarekkoihin asiakkaat voisivat jonottaa turvavälejä kunnioittaen.

Ulkoilukokemuksen kruunaa evästauko, ja monilla onkin omia eväitä mukana. Haluaisimme kuitenkin myös tukea yrittäjiä ja ostaa eväitä heiltä. Olisi hyvä, jos rekat voisivat ilmoittaa keskitetysti, missä ja milloin ne päivystävät. Näin ulkoilijat voisivat varautua ostoksiin. Jos rekkoja tulee vaikkapa Kasinorantaan useampia, ne voivat sopia keskenään riittävästä etäisyydestä toisiinsa.

Ulkoilijat ottaisivat kiitollisina vastaan myös tavallisten kansalaisten pop up -kahvilat ja limubaarit. Turvavälein ja vaikkapa käsidesiä kaupan päälle?

Elina Nummi

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luetuimmat - Mielipide

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat