Lapinlahden puisto ei kestä rakentamista - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Lapinlahden puisto ei kestä rakentamista

Julkaistu: 27.4. 2:00

Helsingin kaupunkiympäristön toimialan tuki Lapinlahden sairaalapuistossa rakentamiseen on hämmästyttävää. Ehdotettu rakennusalue sijoittuu tarkalleen Helsingin luontotietojärjestelmän hyvin arvokkaaksi (arvoluokka 1) luokitellun kasvillisuus- ja kasvistokohteen päälle.

Puistoon rakentaminen ei aiheuta vain elinympäristön tuhoutumista. Rakentaminen vaikuttaisi myös tuhottua elinympäristöä ympäröivään ekosysteemiin. Esimerkiksi varjovaikutukset, mikroilmastolliset muutokset, lisääntyneen käytön vaikutukset ympäröivään kasvillisuuteen sekä muutokset elinympäristön yhdistyneisyyteen tulisi ottaa huomioon.

Koko puisto on linnustollisesti arvokas kohde, ja siellä on myös arvoniittyalueita. Miksi toimiala tukee rakentamista näin arvokkaalla luontokohteella, kun samalla luonnon monimuotoisuus köyhtyy?

Jack Räisanen

ympäristösuunnittelija (amk), Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luetuimmat - Mielipide

Luitko jo nämä?