Nettiterapia ei onnistu, kun perhe on kuulolla - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Nettiterapia ei onnistu, kun perhe on kuulolla

Julkaistu: 30.4. 2:00

Käyn kuntoutusterapiassa. Kela on kieltänyt kasvokkain tapahtuvat Kelan tukemat vastaanotot toukokuun loppuun asti. Jos tapaan terapeutin, menetän Kelan tuen.

Nettiterapia ei toimi korona-aikana. Kun avaan terapiaistunnon kotona, muu perheeni on kuulolla, lapset kurkkivat oven takana, eikä istunto poikkea muista työpäivän videoneuvotteluista. Tässä menevät osaltani niin omat kuin Kelankin rahat hukkaan.

Kela haluaa suojella asiakasta ja terapeuttia tartunnoilta. Vastaanotolla on kuitenkin paikalla vain kaksi ihmistä, vastaanottohuoneen pinnat desinfioidaan asiakkaan jälkeen ja tuolit ovat kaukana toisistaan.

Mihin hallituksen suositukseen tämä Kelan jyrkkä päätös perustuu? Miksi Kelan päätös ei ole suositus, jolloin asiakas ja terapeutti voisivat yhdessä arvioida tilanteen?

Terapia-asiakas

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luetuimmat - Mielipide

Luitko jo nämä?