Kuntoutuspsykoterapiaa voidaan toteuttaa kasvokkain myös koronavirusepidemian aikana - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Kuntoutuspsykoterapiaa voidaan toteuttaa kasvokkain myös koronavirusepidemian aikana

Terapeutilla ei kuitenkaan ole velvollisuutta järjestää kuntoutusta kasvokkain, eikä asiakkaalla ole velvollisuutta osallistua kasvokkain tapahtuvaan kuntoutukseen.

Julkaistu: 4.5. 2:00

Nimimerkki Terapia-asiakas (HS Mielipide 30.4.) nosti esiin ongelmat nettiterapian onnistumisessa, kun perhe on kuulolla.

Toisin kuin kirjoittaja totesi, Kela ei kiellä kasvokkain tapahtuvaa kuntoutusta, vaan kyseessä on suositus. Kela siis suosittelee, että kuntoutuspsykoterapia (yksilö-, pari- tai perheterapia) järjestetään koronaepidemian aikana etäterapiana. Kuntoutuspsykoterapiaa on mahdollista toteuttaa myös kasvokkain. Tämä tarkoittaa sitä, että terapia voidaan toteuttaa asiakkaan ja terapeutin harkinnan mukaan vastaanotolla.

Koronavirusepidemian aikana terapeutilla ei kuitenkaan ole velvollisuutta järjestää kuntoutusta kasvokkain eikä asiakkaalla ole velvollisuutta osallistua kasvokkain tapahtuvaan kuntoutukseen. Jos asiakas arvioi kuntoutuksen tarpeelliseksi, mutta terapeutti ei tapaa asiakkaita epidemian aikana kasvokkain, asiakas voi valita toisen terapeutin.

Asiakkaalla on oikeus kieltäytyä etäterapiasta, ja terapia voidaan tarvittaessa keskeyttää. Kela voi tarkistaa terapiapäätöksen tauon päätyttyä, ja terapia-aikaa voidaan jatkaa tauon jälkeen keskeytystä vastaavalla ajalla.

Eija Lehtinen

suunnittelija, Kela

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Lukijan mielipide|Nettiterapia ei onnistu, kun perhe on kuulolla

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luetuimmat - Mielipide

Luitko jo nämä?