Hanasaaren B-voimala tarjoaisi kauniit puitteet arkkitehtuuri- ja designmuseolle - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Hanasaaren B-voimala tarjoaisi kauniit puitteet arkkitehtuuri- ja designmuseolle

Tämä tukisi samalla Helsingin kestävän kehityksen tavoitteita.

Julkaistu: 22.5. 2:00

Susanna Pettersson oli (HS Mielipide 3.5.) epäilemättä oikeassa siinä, että Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo tarvitsevat uudet tilat. Olen samaa mieltä siitä, että Helsinki voi näyttää mallia muille kaupungeille tekemällä luovia arkkitehtonisia ratkaisuja. Uusi kilpailutettu rakennus voisi olla sellainen, mutta sitä luovempi ratkaisu olisi käyttää olemassa olevaa hienoa arkkitehtonista rakennusta, joka vapautuu sopivasti vuonna 2024.

Se on arkkitehti Timo Penttilän suunnittelema Hanasaaren B-voimala. Sen rakennukset muodostavat poikkeuksellisen kauniin ja harmonisen kokonaisuuden, jossa olisi varmasti riittävät tilat molemmille museoille. Mikä parasta se tukisi Helsingin kestävän kehityksen tavoitteita. Hyödynnettäisiin valmista rakennusta luovasti uuteen käyttöön. Suvilahdessahan siitä on hyviä kokemuksia.

Toivon, että tämä vaihtoehto otettaisiin käsittelyyn uuden rakennuksen kanssa tasavertaisena mahdollisuutena sinänsä tarpeelliselle museolle.

Juha Nurmela

kulutustutkija, eläkkeellä, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Lukijan mielipide|Arkkitehtuuri- ja designmuseo tarvitaan, jotta Suomi voi esittää osaamistaan ja asennettaan

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luetuimmat - Mielipide

Luitko jo nämä?