Poikani pärjäsi erityisluokassa hyvin, mutta ammattikoulussa alkoivat ongelmat - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Poikani pärjäsi erityisluokassa hyvin, mutta ammattikoulussa alkoivat ongelmat

Ammattikoulun opettaja totesi minulle tylysti, ettei heillä ole resursoitu tunteja tukiopetukseen.

Julkaistu: 23.5. 2:00, Päivitetty 23.5. 6:07

Entinen tarkkismaikka Anja Kallio (HS Mielipide 15.5.) kirjoitti empaattisesti erityistukea tarvitsevasta nuoresta ja hänen koulutiestään.

Oman poikani kohdalla koulutie peruskoulun erityisluokassa oli juuri niin kivaa ja kannustavaa kuin Kallio kirjoituksessaan esitti.

Sitten tuli se jatko-opintoaika. Kannustavien opettajien ansiosta hyvän itsetunnon saaneen poikani ammattikoulu alkoi nuoren itsensä haaveilemalla opintolinjalla. Kuukauden päästä alkoivat ongelmat: nuori oli hätääntynyt ja etsi apua, kun ei ihan ollut mukana opetuksessa. Äitinä otin yhteyttä poikani opettajaan, joka tylynä totesi, ettei heillä ole resursoitu tunteja tukiopetukseen.

Poikani putosi kyydistä jo kahden kuukauden kohdalla eikä toipunut unelmiensa romuttumisesta ollenkaan. Häntä ei enää ole erityistarpeineen vaatimassa ylimääräistä tukea opinnoista selviytymiseen.

Nyt kun kovasti halutaan pidentää oppivelvollisuusaikaa, on muistettava myös erilaiset oppijat ja heidän erityiset tarpeensa. Erityisopetus tarvitsee resurssit myös peruskoulun jälkeiseen aikaan.

Jokainen syrjäytynyt nuori on myös yhteiskunnan häviö. Jokainen liian aikaisesti menehtynyt nuori on myös yhteiskunnan menetys.

Edesmenneen erityisnuoren äiti

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Lukijan mielipide|Erityisluokka on koulupudokkaan pelastus

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luetuimmat - Mielipide

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat