Hallituksen on korjattava verolainsäädäntöä - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Hallituksen on korjattava verolainsäädäntöä

Toisin kuin HS esitti, 430 miljoonaa -kampanjan kohteena eivät ole yritykset vaan Suomen hallitus.

Julkaistu: 23.5. 2:00

Pääkirjoitus (HS 21.5.) nosti esiin verovälttelyn vastaisen 430 miljoonaa -kampanjan. Toisin kuin pääkirjoituksessa annettiin ymmärtää, verovälttely ei tavallisesti ole laitonta. Verovälttelyssä, englanniksi tax avoidance, hyödynnetään erilaisia veropohjan aukkoja ja saavutetaan näin matalampi verotuksen taso.

Helsingin Sanomien mukaan verovälttelyn suitsimisesta vallitsee Suomessa laaja yksimielisyys. Toivottavasti näin on. Kuitenkin eräät elinkeinoelämän järjestöt ovat vastustaneet järjestelmällisesti veropohjan aukkojen tukkimista ja maakohtaista veroraportointia. Esimerkiksi Helsingin Sanomat (9.10.2019) on kertonut, että rikkaimpia suosivaa ja tulonmuuntoa ruokkivaa listaamattomien osinkoverotusta ei ole saatu korjattua voimakkaan edunvalvonnan vuoksi.

Verovälttelyyn puuttuminen kiristää väistämättä verolta aiemmin välttyneiden verovelvollisten verotusta. Verovälttelyyn puuttumisesta kuitenkin seuraa, että muut voivat maksaa vähemmän veroja.

Toisin kuin HS esitti, 430 miljoonaa -kampanjan kohteena eivät ole yritykset vaan Suomen hallitus. Emme syyllistä yrityksiä, vaan haluamme taata niille tasaisen pelikentän niin Suomessa kuin maailmallakin. Puoluepoliittisesti sitoutumaton kampanja on käynnistynyt jo marraskuussa 2019.

Sonja Finér

toiminnanjohtaja, Finnwatch

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Pääkirjoitus|Jos haluaa kiristää verotusta, viestiä ei kannata piilotella

HS:n tiedot: Keskusta ja Rkp torppasivat rikkaita suosivan veroedun poistamisen

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luetuimmat - Mielipide

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat