Pelialasta mallia uusien innovaatioiden vientiin - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Pelialasta mallia uusien innovaatioiden vientiin

Tuotteet jaetaan pääsääntöisesti digitaalisesti, ja työn tuottavuutta on pystytty pitämään yllä myös nykyisissä etätyöoloissa.

Julkaistu: 24.5. 2:00

Helsingin Sanomat kirjoitti (15.5.) ahdingosta, jonka koronavirustilanne on aiheuttanut kotimaisille vientiyrityksille. Ahdinko alkaa levitä palvelusektoreiden lisäksi myös tavaravientiin.

Suomalainen peliala on 25 vuodessa kasvanut yli 3 000 työntekijän vientialaksi, jonka arvo ylittää kaksi miljardia euroa. Kansainvälistä pelialaa voikin pitää hyvänä esimerkkinä muille nouseville aloille. Sen tuotteet jaetaan pääsääntöisesti digitaalisesti, ja työn tuottavuutta on pystytty pitämään yllä myös nykyisissä etätyöoloissa. Suomen kannalta tärkeää on, että osaaminen ja taitavat tekijät ovat kotimaassa. Tämä tarkoittaa myös, että ala tuottaa arviolta noin miljardin euron arvonlisää kansantaloudelle – enemmän kuin esimerkiksi viime vuosina otsikoissa olleet kaivannaisteollisuus ja ajoneuvojen valmistus.

Vuoden 2008 finanssikriisin peliala kesti hyvin, joten odotettavissa on, että resilienssiä riittää koronavirustilanteen talousvaikutuksista selviämiseenkin.

Uutiset maailmalta ja kotimaasta kertovat, että pelejä ostetaan nyt poikkeuksellisia määriä ja tämän vuoden ensimmäinen kvartaali on ollut monen yrityksen liikevaihdolle ennätyksellinen. Alan menestyksen jatkolle on siis hyvät edellytykset haastavankin maailmantilan keskellä.

Tietenkään pelisisältöjen hyvät myyntiluvut eivät riitä, vaan Suomi tarvitsee myös uusia vientimenestyksiä tuomaan hyvinvointia maahamme. Toivottavasti peliala kuitenkin antaa hyvän esimerkin tuleville innovatiivisille aloille siitä, miten voidaan luoda uusi ja merkittävä vientiala.

Ilari Kuittinen

toimitusjohtaja, Housemarque

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Teollisuus|Ensin loppuivat komponentit, sitten hyytyi myynti – Suomi elää viennistä ja nyt vientiyritykset miettivät, miten ne selviävät loppuvuodesta

Luetuimmat - Mielipide

Luitko jo nämä?