Köyhä opiskelija voisi elättää itse itsensä tekemällä töitä - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Köyhä opiskelija voisi elättää itse itsensä tekemällä töitä

Julkaistu: 29.5. 2:00

Nimimerkki Köyhä opiskelija kirjoitti (HS Mielipide 26.5.), että jos hän muuttaisi virallisesti yhteen tyttöystävänsä kanssa – jonka luona hän pääsääntöisesti asuu –, hän ei saisi lainkaan asumistukea. Hän onkin yhä kirjoilla yksiössä, jota varten saa asumistukea runsaat 300 euroa kuukaudessa. Kirjoittajan mukaan veronmaksajille tulisi halvemmaksi, jos asumistuki olisi henkilökohtainen eikä ruokakuntakohtainen.

Kirjoittaja on oikeassa siinä, että tyttöystävän ei kuulu elättää häntä. Väärässä hän on siinä, että se olisi jonkun muun kuin hänen itsensä tehtävä.

Mene töihin, mihin tahansa töihin. Saat työnhaussa etua, kun olet elättänyt itsesi opiskeluaikanasi. Saat myös työkokemusta ja oppia työelämän pelisäännöistä. Jos se ei käy, ota lainaa. Opiskelu on sijoitus, joka tuottaa itsensä takaisin myös ­taloudellisesti.

Mika Kolehmainen

Kuopio

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Lukijan mielipide|Tyttöystäväni tehtävä ei ole elättää minua

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luetuimmat - Mielipide

Luitko jo nämä?