Helsingin upein metsä on tuhoutumassa - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Helsingin upein metsä on tuhoutumassa

Helsingin tai valtion puheita monimuotoisuuden, hiilineutraaliuden ja hiilinielujen edistämisestä on mahdoton ottaa todesta.

Julkaistu: 22.6. 2:00

Helsingissä on metsikkö, jonka läpi ei pysähtymättä kulje, varsinkaan tähän vuodenaikaan.

Metsikkö sijaitsee Kumpulanmäen itärinteellä. Rinne viettää kohti Hämeentietä, Kustaa Vaasan tietä ja Arabianrantaa. Metsä on täynnä rehevää aluskasvillisuutta, kariketta ja lahopuuta.

Puusto on erittäin tiheä. Puut ovat eri-ikäisiä vaahteroita, haapoja ja ties mitä. Rehevämpää, vihreämpää ja monimuotoisempaa metsää Suomesta tuskin löytyy.

Tämän metsikön Helsingin kaupunki on tuhoamassa: koko rinne aiotaan rakentaa.

Metsikön läpi kulkee päivittäin satoja ellei tuhansia ihmisiä. Kumpulan kummulla sijaitsee Ilmatieteen laitos, yliopiston kampus, Chemicum, Dynamicum, kirjasto, liikuntakeskus ja asuintaloja. Metsikön alareunalla kulkee julkinen liikenne moneen suuntaan.

Myös Rastilassa kokonainen metsäkortteli aiotaan hävittää. Asuntoreformiyhdistys ja Helsingin kaupunki järjestivät kilpailun metsäisen korttelin rakentamisesta.

Helsingin tai valtion puheita monimuotoisuuden, hiilineutraaliuden ja hiilinielujen edistämisestä on mahdotonta ottaa todesta.

Koronavirusepidemian myötä lähimetsiköiden merkitys on huomattu aivan uudella tavalla. Helsingissä on uudelleenarvioinnin aika.

Juhani Kahelin

valtiotieteiden lisensiaatti, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luetuimmat - Mielipide

Luitko jo nämä?