Mielenrauha tekee ateriasta maistuvamman - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Muut lehdet

Mielenrauha tekee ateriasta maistuvamman

Julkaistu: 24.6. 2:00

Ilta-Sanomien mukaan moni yrittäjä on ravintoloiden aukioloaikojen avautuessa valmiina paikkaamaan koronakevään menetyksiään.

”Maanantaina ravintolaillasta sai nauttia yli puolenyön ensi kertaa kuukausiin.”

”Maanantaina sallittiin myös buffetpöydät.”

”Asiakkaat muistavat pitkään, jos ruokailussa syntyy epävarma olo. Mielenrauha tekee ravintolalounaasta maistuvamman.”

”Yrittäjät odottavat nyt, että asiakkaat rohkaistuvat tulemaan. Tässä auttaa, jos oleskelu tehdään turvallisen tuntuiseksi. Pöytien välillä pitää olla tilaa ja käsidesiä saatavilla.”

”Nyt ravintolapaikoista saa olla käytössä kolme neljännestä. Monissa pikkubaareissa tämä voi olla hyvin tulkinnanvarainen asia. Silti siihen kannattaa panostaa nyt. Mielikuvitustakin voi käyttää. Miellyttävillä ratkaisuilla moni paikka voi saada uusia kanta-asiakkaita, jotka käyvät silloinkin kun koronakesä on vain vanha muisto.”

”Ravintoloiden lisäksi järkeä tarvitaan myös asiakkailta. Virusta ei ole vielä voitettu. Tavallisesti harmiton irrottelu voi lisätä vaarantunnetta ravintoloissa turhaan. Jos väki ei sen vuoksi tule, kärsivät yrittäjät ja heidän työntekijänsä.”

”Koronakeväästä selvittiin yhdessä, tehdään yhdessä kaikille hyvä kesä.”

Savon Sanomat kirjoittaa, että myös vesiliikenteessä on tunnettava säännöt.

”Veneilyä on ainakin jossain määrin myös sisävesillä lisännyt kesäkuun alussa voimaan tullut uusi vesiliikennelaki, joka on väljentänyt veneiden vuokraamista koskevia säännöksiä.”

”Omalla veneellä liikkuvat yleensä tuntevat säännöt, joita vesiliikenteeseen on säädetty. Päätös veneen vuokraamisesta saatetaan kuitenkin tehdä äkkiä, hetken mielijohteesta. Osa vuokraveneellä liikkuvista ei välttämättä tunne sääntöjä. Veneen käsittelytaidotkin ovat usein puutteelliset pelkästään jo vähäisen kokemuksen vuoksi.”

”Suomessa 15 vuotta täyttänyt saa kuljettaa alle 24-metristä alusta ilman minkäänlaista ajolupaa tai harjoittelua. Tuohon kokoluokkaan mahtuvat lähes kaikki sisävesillä liikkuvat huviveneet. Kuljettajalta vaaditaan melkoisia taitoja, jotta matkanteko onnistuu ilman vaaratilanteita.”

”Kokeneemmat veneilijät ovat jo tänä kesänä kertoneet ongelmista, joita esiintyy etenkin vilkkaissa venesatamissa tai ahtaissa väylissä. Melko yleistä on, että nopeusrajoituksia ei noudateta tai niitä ei edes tunneta. Väistämissäännöt eivät näytä olevan hallussa.”

”Kokemattomilta kuljettajilta saattaa jäädä huomaamatta sekin, että kovalla nopeudella ajettu suuri vene aiheuttaa aaltoja, jotka saattavat olla vaarallisia pienemmillä veneillä liikkuville. Aallot voivat särkeä laitureita ja kolhia laitureihin kiinnitettyjä veneitä.”

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luetuimmat - Mielipide

Luitko jo nämä?