Nuorista on pidettävä nyt huolta - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Nuorista on pidettävä nyt huolta

Kuntien vaikeasta taloustilanteesta huolimatta nyt ei tule leikata lasten, ­nuorten ja perheiden palveluista, sillä seuraukset kantavat kauas.

Julkaistu: 24.6. 2:00

Yhdenkään nuoren ei tulisi joutua kamppailemaan mielenterveyden haasteiden kanssa yksin. Monet mielenterveyspalvelut, kuten opiskeluhuolto ja nuorisopsykiatrian palvelut, ovat olleet ruuhkautuneita tai aliresurssoituja jo pitkään. Lisäksi koronaepidemialla on ollut kielteisiä vaikutuksia monen nuoren psyykkiseen vointiin.

Nuorten mielenterveysongelmien ehkäisyyn ja hoitoon tuleekin nyt panostaa enemmän kuin koskaan. Nuorten ohjaaminen avun ja tuen piiriin on tärkeää, jotta kukaan ei putoa palvelujärjestelmän rakoihin. Koulu ja opiskeluhuolto ovat tässä keskeisessä roolissa, ja siksi onkin tärkeää varmistaa lainsäädännöllä sitova opiskeluhuollon mitoitus eri kouluasteille.

Kuntien vaikeasta taloustilanteesta huolimatta nyt ei tule leikata lasten, nuorten ja perheiden palveluista, sillä niillä on kauaskantoiset inhimillistä kärsimystä ja taloudellista vahinkoa aiheuttavat seuraukset.

Nyt on pidettävä huolta siitä, että valtion lisätalousarviossa jaettavat lasten ja nuorten tukemiseen tarkoitetut valtionosuuksien lisäykset kohdentuisivat kaupungeissa ja kunnissa tehtävän päätöksenteon seurauksena oikeasti lasten- ja nuorten mielenterveystyöhön ja kouluterveydenhuollon opiskeluhuollon lisäresursseihin.

Sofia Virta

kansanedustaja (vihr)

Kaarina

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luetuimmat - Mielipide

Luitko jo nämä?