Ylinopeutta ajavat veneet ja vesiskootterit vaarantavat lasten turvallisuuden Lauttasaaren selällä - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Ylinopeutta ajavat veneet ja vesiskootterit vaarantavat lasten turvallisuuden Lauttasaaren selällä

Tuhatta ja sataa kulkevasta veneestä ei ole mitään mahdollisuutta havaita veneensä kaatanutta kymmenkesäistä harrastajaa.

Julkaistu: 30.6. 2:00

Olen peruskorjannut venettäni Lauttasaaren itärannassa keväällä. Sieltä on esteetön näkymä vesialueille etelään ja itään, siis Melkistä Pihlajasaaren kautta Jätkäsaareen. Tämä vesialue on varmasti yksi Helsingin vilkkaimmista, koska sekä vapaa-ajan veneily, paikallisten isojen venekerhojen väylät, seurojen junioriharjoitukset että kaupallinen liikennöinti Jätkäsaaresta kohtaavat tällä suljetulla alueella.

Alueella on virallinen, siis laissa määritelty nopeusrajoitus, kymmenen kilometriä tunnissa eli noin seitsemän solmua. Sitä ei saa ylittää. Valtaosa siellä liikennöivistä ymmärtää ja noudattaa tätä rajoitusta. Osa rikkoo sääntöjä silloin tällöin, paitsi ne muutamat, kokemukseni mukaan aina samat: pari niin sanottua magnum-venettä, joista toinen näyttää koukkaavan Jätkäsaaren sisään laituriin. Toinen menee tuhatta ja sataa Lauttasaaren siltojen ali ja takaisin. Ja muutamat vesiskootterit pyörivät alle 10-vuotiaiden lasten koulutusryhmän ympärillä.

Olen ajanut muskelivenettä ja vesiskootteria. Tiedän kokemuksesta, että yllä mainituilla, ylinopeutta ajavilla veneilijöillä ei ole mitään mahdollisuutta havaita eikä väistää esimerkiksi veneensä kaatanutta kymmenkesäistä optaria tai laudalta pudonnutta subbaajaa, jollaisia alueella on päivittäin.

Kun ajan Lauttasaaresta kotiin Kehä ykköstä pitkin, minua valvoo parikymmentä kameraa ja autot päälle. Mutta tuolla Lauttasaaren selällä olen nähnyt tänä keväänä pari kertaa poliisiveneen. Muun muassa Venelehti kiinnitti tähän huomiota jo kevään numerossaan.

Kysyn siis, miksi Lauttasaaren selän veneilyaluetta ei valvota jo nyt – ennen kuin tapahtuu jotain korvaamatonta?

Reijo Siirtola

Vantaa

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Lukijan mielipide|Kokemattomat vesiskoottereiden kuljettajat ovat vaaraksi muille vesilläliikkujille

Vesiliikenne|Vesiskoottereilla ajetaan ylinopeutta paikoissa, joihin niillä ei ole edes asiaa – viranomaiset huolissaan holtittomasta menosta Helsingin edustalla

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luetuimmat - Mielipide

Luitko jo nämä?