Marjatilojen työoloihin on puututtava - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Marjatilojen työoloihin on puututtava

Suomessa riittää viranomaisia vahtimaan miltei kaikkea, mutta näille homenavettoihin työntekijöitä majoittaville isännille emme voi mitään.

Julkaistu: 30.6. 2:00

Voihan mansikka.

Ostin puolen kilon mansikkarasian kaupasta 7,99 eurolla. En pitänyt sitä kalliina, sillä jokainen mansikka maistui hyvältä. Oluttuoppi maksaa terassilla sen saman kahdeksan euroa. Olut ei mätäne pellolle, ei pehmene kuljetuksessa, eikä sitä tarvitse viedä biojätteeseen, jos ei mene kaupaksi.

Ennen kauppaan menoa luin Hesarista (27.6.) viiden nuoren naisen kokemuksista marjatilalta. En käsitä. Miksi kunnollisten isäntien joukkoon on voinut jäädä sellainen, joka ei ymmärrä työntekijän olevan ihminen, vaikka olisikin ukrainalainen?

Suomessa riittää viranomaisia vahtimaan miltei kaikkea, mutta näille homenavettoihin työntekijöitä majoittaville isännille emme voi mitään.

Paheksu siinä sitten aasialaisten ompelijoiden työoloja.

Jorma Kero

eläkeläinen, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Työolot|Kesätyö pohjois­savolaisella mansikka­tilalla oli kaikkea muuta kuin oli etu­käteen luvattu: ”Koko juttu avasi silmät sille, miksi suomalaiset eivät halua tiloille töihin”

Maanviljely|Yli 30 000 on hakenut töitä maataloudesta, marjasadot uhkaavat silti jäädä työvoimapulan takia poikkeuksellisen heikoksi

Luetuimmat - Mielipide

Luitko jo nämä?