Eniten lisäpaikkoja oltaisiin tarvittu lääkäreiden koulutukseen - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Eniten lisäpaikkoja oltaisiin tarvittu lääkäreiden koulutukseen

Julkaistu: 30.6. 2:00

Hallituksen päätös lisätä koulutuspaikkoja korkeakouluihin oli perusteltu. Nelisentuhatta koulutuspaikkaa jaettuna puoliksi yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kesken oli mielestäni ennemmin vähän kuin paljon.

Eniten koulutuspaikkojen lisäystä olisi tarvittu lääkäreiden koulutukseen. Tämä olisi tarpeellista muun muassa ovella kolkuttelevan sote-uudistuksen vuoksi, mutta myös lääkäripulan, joka edelleen on eri osissa maata konkreettinen.

Lääketieteen opintoihin paikkojen lisäämisestä ei kuitenkaan päätetty. Syykin on ilmeinen: lääkäreiden edunvalvontajärjestö ei näytä lisäystä halunneen.

Vaikka merkittävä osa itse lääkäreistä ja hammaslääkäreistä suhtautuukin koulutuspaikkojen lisäämiseen myönteisesti, Lääkäriliiton jalka on jarrulla. Syynä lienee pelko palkkatason alenemisesta.

Lääkäreiden korkean eettisen vakaumuksen, elämän puolesta tehtävän työn toivoisi ohjaavan myös heidän oman ammattijärjestönsä käyttäytymistä.

Toivon, että hallitus korjaisi päätöstään ja lisäisi koulutuspaikkoja nykyisestä selvästi enemmän sekä lääkäreille että hammaslääkäreille. Se olisi maan etu.

Veikko Pöyhönen

opetusneuvos, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Lukijan mielipide|Terveyskeskuslääkärien todellista arvoa ei ymmärretä

Pääkirjoitus|Lääkärikoulutukseen ei vieläkään tule lisää aloituspaikkoja

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luetuimmat - Mielipide

Luitko jo nämä?