Ansiosidonnainen vai ay-sidonnainen? - Mielipide | HS.fi
Mielipide|Lukijan mielipide

Ansiosidonnainen vai ay-sidonnainen?

On väärin, että yhdet palkansaajat saavat korkeampaa työttömyysturvaa kuin toiset.

Julkaistu: 14.7. 2:00

Käynnissä oleva keskustelu työttömiksi jääneiden palkansaajien työttömyysturvasta on järjenvastainen. Ensinnäkin ammattiyhdistysjärjestöt, jotka sanovat olevansa palkansaajien asialla, vastustavat suuren palkansaajajoukon asiallista työttömyysturvaa, vieläpä keinotekoisin argumentein.

Ay-väen mielessä ansiosidonnainen työttömyysturva onkin ay-sidonnainen. On käsittämätöntä, että ay-väki voi tälläkin kohtaa säädellä, miten verotuloja ohjaillaan vain yhden palkansaajaryhmän eduksi toisten jäädessä vähäosaisiksi.

Toiseksi vasemmistohallitus, joka puhuu yleviä sanoja tasa-arvosta, ei puhua pukahda tästä tasa-arvosta yhtään mitään. Sille sopii mainiosti, että yhdet palkansaajat saavat korkeampaa työttömyysturvaa kuin toiset.

Sokea Reettakin näkee, että tilanne on Suomen perustuslain vastainen – ainakin sen hengen vastainen. Jos Suomessa olisi poliitikoista vapaa perustuslakituomioistuin, tämäkin vääryys olisi voitu korjata jo ajat sitten.

Ilmeisesti nyt ei auta muu kuin toivoa, että joku aktiivi ja osaava valittaja kääntyy taas Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen puoleen.

Jukka Norokorpi

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luetuimmat - Mielipide

Luitko jo nämä?