Kun kiusaamistapaus tulee koulussa ilmi, kiusaajaa tulisi vaatia tekemään siitä kirjallinen selvitys vanhemmille - Mielipide | HS.fi

Kun kiusaamistapaus tulee koulussa ilmi, kiusaajaa tulisi vaatia tekemään siitä kirjallinen selvitys vanhemmille

Opettajan kanssa yhdessä laaditulla selvityksellä varmistetaan se, ettei oppilas kaunistele tapausta vanhemmilleen, eivätkä vanhemmat voi siihen vedoten väittää lapsensa osuutta tapahtuneesta poikkeavaksi.

7.10.2020 2:00

Kiusaaminen ja väkivalta koulussa loppuvat, jos siihen paneudutaan. Erään opettajan kehittämä toimintatapa on osoittautunut tehokkaaksi.

Nuorelle ei anneta jälki-istuntoa, vaan kiusaajalle järjestetään opetussuunnitelmassakin mainittu kasvatuskeskustelu. Kiusaajaa vaaditaan dokumentoimaan tapaus sen jälkeen, kun tapahtumien kulku on tiedossa. Opettaja valvoo kirjoituksen valmistumista ja kehottaa tarvittaessa tarkentamaan epätarkasti kirjoitetut kohdat. Tämän jälkeen oppilas ja opettaja allekirjoittavat kirjoituksen, ja opettaja ottaa siitä kopion. Oppilas vie alkuperäisen kirjoituksen kotiin. Vanhemmat lukevat kirjoituksen, keskustelevat siitä oppilaan kanssa ja allekirjoittavat paperin. Paperi palautetaan opettajalle. Opettaja voi verrata alkuperäistä kopioon, jos epäilee, että oppilas on muuttanut kirjoitusta ennen kuin vanhemmat ovat siihen tutustuneet.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide