Suden kannanhoidollinen metsästys on koko yhteiskunnan ja sudenkin etu - Mielipide | HS.fi

Suden kannanhoidollinen metsästys on koko yhteiskunnan ja sudenkin etu

29.11.2020 2:00

Suden kannanhoidollinen metsästys puhuttaa juuri nyt aina eduskuntaa myöten. Eräänä peruslähtökohtana pidetään sitä, että susi kuuluu Suomen luontoon. Samalla myönnetään suden vahingollisuus ja vaarallisuus. Näiden sovittamisesta yhteen on tehty ongelmien ydin.

Eiköhän ongelma ole kuitenkin alueellinen. Jos susia esiintyisi maaseudun tapaan myös kaupungeissa, niiden kannanhoidollinen metsästys olisi läpihuutojuttu myös eduskunnassa. Kaupungissa esiintyvä susi lopetetaan alta aikayksikön, joten tätä ongelmaa ei siellä synny. Susi on suurpeto, joka tappaa syödäkseen. Kannanhoidollisella metsästyksellä suden geenejä suurpetona ei voida muuttaa, mutta sen aiheuttamia ongelmia ja vihapuheita voidaan vähentää. Tämä on koko sivistyneen yhteiskunnan etu.

Suden kannanhoidollinen metsästys on koko yhteiskunnan ja sudenkin etu. Suomen metsästäjäliitto lukuisine yhteistyökumppaneineen on oikealla ja kannatettavalla asialla.

Esko Eela

Suomen metsästäjäliiton kunniapuheenjohtaja, Säkylä

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide