Englanninkielisten tutkintojen tarjonta palvelisi suomalaista koulutusvientiä - Mielipide | HS.fi

Englanninkielisten tutkintojen tarjonta palvelisi suomalaista koulutusvientiä

Kyse ei ole yksinomaan kotimarkkinoiden tarpeesta vaan laajemminkin globaalista kysynnästä laadukkaalle ammatilliselle koulutukselle.

6.12.2020 2:00

Pekka Hirvonen (HS Mielipide 2.12.) jatkoi keskustelua englanninkielisten tutkintojen tarpeesta (HS 27.11.) toistamalla lausumaa, jonka mukaan muulla kuin kansalliskielillä annettu opetus olisi karhunpalvelus etenkin maahanmuuttajille ja kantaväestölle.

Keskustelussa ja uutisoinnissa on jäänyt kokonaan taka-alalle suomalaisen osaamistalouden kehittäminen. Englanninkielisten tutkintojen tarjonta palvelisi merkittävällä tavalla suomalaista koulutusvientiä. Kyse ei ole yksinomaan kotimarkkinoiden tarpeesta vaan laajemminkin globaalista kysynnästä laadukkaalle ammatilliselle koulutukselle – nimenomaan Suomesta.

Jotta koronavirusvuoden jälkeisessä maailmassa voidaan viedä koulutuspalveluita Suomesta maailmalle, tarvitaan lisää lupia englanninkielisille tutkintokoulutuksille. Nykyinen säätely näyttää kovin itsekkäältä tästä näkökulmasta. Suomeen töihin haluavillekin olisi edullisempia ja myös nopeampia tapoja kouluttaa työssä tarvittava kielitaito.

Jouni Kangasniemi

ohjelmajohtaja, Education Finland

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide