Viron pääministeri Jüri Ratas HS:n mielipidekirjoituksessaan: Viron menestystarinaa ei olisi voitu saavuttaa yksin – kiitos Suomelle kumppanuudesta ja tuesta

Olemme kansoja, jotka ovat vapautuneet köyhyydestä sivistyksen, innovaatiokyvyn ja sinnikkyyden ansiosta. Meillä on erilainen historia mutta samankaltainen suomalais-ugrilainen perintö ja yhteiset demokraattiset arvot.

Suomen pääministeri Sanna Marin ja Viron pääministeri Jüri Ratas tapasivat Virossa viime tammikuussa.

9.12.2020 2:00 | Päivitetty 9.12.2020 7:58

Haluan onnitella veljeskansaamme hiljattain vietetyn itsenäisyyspäivän johdosta ja muistuttaa Suomen osuudesta Viron nopeassa kehityksessä maamme uudelleen itsenäistymisen jälkeen.

Miehitysajan loputtua noin 30 vuotta sitten Viron on pitänyt jälleenrakentaa suuri osa maasta, sen taloudesta ja yhteiskunnasta. Tätä varten olemme tarvinneet kumppaneita, jotka ovat tukeneet meitä monimutkaisina aikoina. Juuri Suomen pohjoismaiset arvot ovat olleet meille esimerkkinä tavoitteessamme yhä enemmän huomioida yhteiskunnan jäsenten yhdenvertaisen hyvinvoinnin lisääminen ja niiden auttaminen, jotka valitettavasti eivät ole päässeet osallisiksi tästä menestyksestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide