Peruuntuneet tet-jaksot toteutetaan keväällä tilanteen salliessa - Mielipide | HS.fi

Peruuntuneet tet-jaksot toteutetaan keväällä tilanteen salliessa

10.12.2020 2:00

Hiidenkiven peruskoulun yhdeksäsluokkalaiset ilmaisivat pettymyksensä Helsingin kaupungin päätökseen keskeyttää tet-jaksot loppuvuodeksi (HS Mielipide 2.12.). Oppilaiden harmi on hyvin ymmärrettävä, etenkin kun tet-jaksot piti perua jo keväällä.

Työelämään tutustuminen on tärkeä osa perusopetusta, jossa nuoret saavat ensimmäisen kosketuksen työelämään. Monet yhdeksäsluokkalaiset saavat ensimmäisen kesätyönsä samasta paikasta, jossa he ovat olleet tet-harjoittelussa.

Emme tehneet päätöstä kevyin perustein, vaan sitä yritettiin lykätä niin pitkään kuin mahdollista. Koronavirusepidemian leviämisvaiheessa on syytä rajoittaa kaikkia kontakteja oman opetusryhmän ulkopuolelle myös perusopetuksessa. Tet-jaksoihin kulkeminen ja työpaikalla toimiminen tarkoittaisi väistämättä, että oppilaille tulisi useita koulun ulkopuolisia kontakteja päivässä. Lisäksi työpaikoille on annettu vahva etätyösuositus, minkä vuoksi useat paikat ovat peruneet jo sovittuja tet-paikkoja.

Tet-jaksoja ei ole kuitenkaan lopullisesti peruttu vaan lykätty. Kouluja on ohjeistettu siirtämään tet-jakso kevätlukukaudelle. Toivotaan, että keväällä koronavirustilanne olisi nykyistä parempi, jotta tet-jaksot voitaisiin toteuttaa ja kaikki yhdeksäsluokkalaiset saisivat tilaisuuden hankkia työelämätaitoja oikeissa työympäristöissä.

Outi Salo

perusopetusjohtaja

Niclas Grönholm

ruotsinkielisen palvelukokonaisuuden johtaja

Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide