Maskipakko voimaan kaupoissa - Mielipide | HS.fi

Maskipakko voimaan kaupoissa

14.12.2020 2:00

Suomessa ei ole voimassa maskipakkoa mutta vahva suositus sen käytöstä on. Valitettavasti kaupoissa ja tavarataloissa liikkuessa näkee hämmästyttävän paljon asiakkaita, joita suositus ei ole tavoittanut.

Parannusta tilanteeseen on käsitykseni mukaan saatavissa ihan laillisesti kaupan omilla toimilla: Kielletään maskittomien pääsy liiketiloihin! Perusteena olisivat valtiovallan vahva suositus sekä kaupan työntekijöiden ja asiakkaitten suojelu. Kyseessä ei olisi tällöin myöskään mielestäni yhdenvertaisuuslain kolmannessa luvussa mainittu lainvastainen syrjintä.

Mistä löytyvät ensimmäiset rohkeat kaupan alan yritykset? Itse kävisin mielelläni vain niissä liikkeissä, jotka toteuttavat maskipakkoa. Myös kaupan alan työntekijäjärjestöt voisivat näyttää tässä asiassa joukkovoimaansa. Onhan kyse heidän jäsentensä työsuojelusta.

Heikki Palosuo

varatuomari, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide