Viikon puheenaiheet - Mielipide | HS.fi

Viikon puheenaiheet

20.12.2020 2:00

1) Naurunaihe

Tutkivien toimittajien ryhmä Bellingcat paljasti maanantaina, että FSB:n myrkkyryhmä oli yrittänyt myrkyttää oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin ainakin kahdesti aiemmin ennen elokuun murhayritystä. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kutsui tietoja ”huvittaviksi”.

Torstaina pidetyssä media­showssaan Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi, että Navalnyin kaltaista henkilöä kuuluu pitää silmällä, vaikkei välttämättä myrkyttää.

”Ymmärrättehän. Jos olisi haluttu, olisi hoidettu loppuun asti”, Putin sanoi hekotellen.

2) Kaksintaistelu

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) luottamuslause­äänestys johti tiistaina some­sotaan, kun Mikko Kärnä (kesk) selitti Haaviston puolesta äänestämistä kadetin vastuullisuudellaan.

Atte Kaleva (kok) iski takaisin: ”Hassua. Minun kadettikurssillani opetettiin pitämään selkä suorassa.” Raivostunut Kärnä vastasi: ”En ihmettele, miksi jäit ’sotavangiksi’ vaimosi kanssa. Ylimielisyys kostautuu.” Myöhemmin Kärnä pyysi Kalevalta anteeksi, vaikka sanoi, että olisi mieluummin haastanut tämän upseerien kaksintaisteluun.

3) Epidemiakäyrä

Koronavirustartuntojen kehitystä on seurattu tällä viikolla tarkoin silmin, sillä marraskuussa säädettyjen rajoitusten toivotaan kääntävän jo neljä viikkoa jyrkästi nousseen käyrän laskuun. Nopeaa käännettä alaspäin ei ole tullut, mutta kiihtyvä kasvu on sentään rauhoittumassa, vaikka tartuntoja viipeellä seuraavat sairaalahoidon tarve ja kuolemat ovat yhä nousussa.

Tartuntoja on nyt koko maassa. Paikalliset epidemiat välillä kiihtyvät, välillä laantuvat. Viime päivinä tilanne on vaikeutunut erityisesti Turun seudulla.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide