Kunnat kooltaan elinkelpoisiksi - Mielipide | HS.fi

Kunnat kooltaan elinkelpoisiksi

21.12.2020 2:00

Kevään vaaleissa valittujen kunnanvaltuutettujen tärkein tehtävä olisi muodostaa kuntien koko elinkelpoiseksi. Tämä tarkoittaa noin 30 000 asukkaan kuntia. Tällaisessa kunnassa hallintomenot ovat kohtuulliset asukasta kohden verrattuna nykyiseen kokoon. Tämä on sellainen säästökohde, joka ei vähennä esimerkiksi hoitohenkilökuntaa vaan tuo lisäresurssia lisähenkilökunnan palkkaamiseen. Hallinnon järkevöittäminen olisi tietysti joillekin puolueille vaikea paikka, kun on mukavaa olla valtuutettuna ja viranhaltijana, vaikka se ei kansantaloudellisesti olisi järkevää.

Olen asunut monenkokoisissa kunnissa, ja toimivuudeltaan nykyinen noin 43 000 asukkaan kunta Nurmijärvi tuntuu sopivalta, mutta vähän pienempikin olisi hyvä koko. Myyntimiesseniorina kustannuslaskenta on mielenkiintoinen harrastus.

Seppo Jutila

Nurmijärvi

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide