Junalippujen muuttaminen on kallista - Mielipide | HS.fi

Junalippujen muuttaminen on kallista

9.1. 2:00

Ostimme ystäväni kanssa syksyllä ennen koronatilanteen pahenemista liput Tampereen Työväen Teatterin kehuttuun esitykseen ja saman tien VR:ltä meno- ja paluuliput Helsinki–Tampere-välille. Lippuihin sisältyi oma hytti mennen tullen, joten ne olivat aika arvokkaat.

Kun kaikki kulttuuritilaisuudet sitten peruttiin ja teatteritkin suljettiin, saimme teatteriliput vaihdetuiksi teatterin lahjakorttiin. VR ei lahjakorttia antanut, vaan liput sai vaihtaa enintään kuukauden päähän. Lisäksi kaikkien lippujen vaihto maksoi 20 euroa.

Olemme ajatelleet yrittää uudelleen ensi toukokuussa, jolloin on taas sopiva päivänäytös, josta ehdimme illaksi vielä kotiin. Jos edelleen joudumme vaihtamaan junalippuja kuukausi kerrallaan, niille kertyy mukavasti 80 euroa lisähintaa.

Ihmettelemme kovasti tällaista asiakaspalvelua, jossa koronaepidemian maksumieheksi joutuu asiakas. Ratkaisumme lienee se, että päästämme liput vanhentumaan ja matkaamme toukokuussa Tampereelle bussilla.

Marjatta Varsila

arkkitehti, Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide