Osittaisimetys oli pelastukseni - Mielipide | HS.fi

Osittaisimetys oli pelastukseni

13.1. 2:00

Ennen tyttäreni syntymää olin järkkymätön siitä, ettei meillä käytettäisi pulloja tai tutteja ensimmäisten kuukausien aikana. Eikä missään nimessä ikinä äidinmaidonkorvikkeita!

Sitten tyttäreni saapui, eikä toiminutkaan käyttöohjeiden mukaan. Kolmantena unettomana yönä, monen tunnin imetysrumban jälkeen, olin valmis luovuttamaan. Avomieheni kävi kaupassa ostamassa korviketta, ja vihdoinkin lapsi nukkui. Siitä lähtien mies hoiti vauvaa iltakymmenestä aamukahteen.

Oli sanoinkuvaamaton helpotus voida sulkea makuuhuoneen ovi ja levätä ilman keskeytyksiä. Sillä oli mittaamaton merkitys fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin kannalta ensimmäisinä hormonihuuruisina viikkoina.

Imetystä ja pulloruokintaa ei tulisi asettaa toistensa vastakohdiksi. Kummassakin on hyviä ja huonoja puolia. Kumpikin helpottaa elämää jollain tapaa ja edistää koko perheen hyvinvointia. Jokaisen perheen on syytä tehdä valintansa oman jaksamisensa mukaan ja ilman syyllisyydentuntoa.

Sanna Raitamo

Chippenham, Britannia

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide