Mereen päätyvät roskat eivät ole lumenajajien vika - Mielipide | HS.fi

Mereen päätyvät roskat eivät ole lumenajajien vika

16.1. 2:00

Helsingin Sanomat (14.1.) kertoi lumien ajamisesta mereen. Samassa jutussa mainittiin, että mereen joutuu myös mikromuovia ja roskia. Sehän ei ole lumenajajien vika, vaan tavallisten huonotapaisten kansalaisten, jotka kylvävät roskaa ympäriinsä. Sieltä ne väistämättä joutuvat lumen mukana ongelmaksi Itämereen.

Miksi ihmiset eivät voi käsittää ja ymmärtää, että roskat kuuluvat roska-astioihin? Niitä on varmasti riittävästi ympäri kaupunkia. Jos lumen seassa ei olisi roskia, lumen kippaaminen mereen ei muodostaisi sellaista ongelmaa kuin nyt kerrotaan.

Lumenajajat ovat tilanteeseen täysin syyttömiä, samoin Helsingin kaupunki. Katsokaa peiliin, kansalaiset, ja opetelkaa viimein panemaan kaikki jätteet karkkipapereista alkaen roska-astioihin. Tällä toimenpiteellä vaikutetaan myös Itämeren veden puhtauteen.

Hannu Musakka

Kaavi

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide