Ammatillisten opintojen keskeyttämisiä voidaan vähentää - Mielipide | HS.fi

Ammatillisten opintojen keskeyttämisiä voidaan vähentää

9.2. 2:00

Helsingin Sanomat vertasi jutussaan (7.2.) ammatillisen koulutuksen keskeyttämisiä Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla. Helsingin ja Vantaan kaupungin järjestämässä ammatillisessa koulutuksessa keskeyttämismäärät ovat korkeita. Tilastojen mukaan sama kehitys on jatkunut jo pitkään.

Työssäni seurasin ammatillisen koulutuksen keskeyttämisiä ja niiden syitä kolmen vuosikymmenen ajan. Oleellinen parannus Espoon seudun ammatillisessa koulutuksessa toteutui, kun kaupungin järjestämästä ammatillisesta koulutuksesta siirryttiin ammatillisen koulutusyhtymän järjestämään koulutukseen. Hyvin ja tehokkaasti johdetusta Omniasta on muodostunut opiskelijoita puoleensa vetävä koulutuksen järjestäjä.

Vuodesta toiseen Omnian opiskelijoiden keskeyttämisluvut ovat oleellisesti pienempiä kuin Helsingin tai Vantaan ammatillisissa koulutuksissa.

Oppivelvollisuusiän pidetessä olisikin syytä pitää mielessä, miten hyvää ammatillista koulutusta toteutetaan. Helsingin ja Vantaan pitäisi ottaa oppia Omnian toiminnasta. Huonosti toteutettuja koulutuksia tulee voida muuttaa.

Juhani Pirttiniemi

entinen virkamies ja ammattikoulun opettaja, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide