Musiikkitiedettä ei pidä ajaa alas Helsingin yliopistossa - Mielipide | HS.fi

Musiikkitiedettä ei pidä ajaa alas Helsingin yliopistossa

14.2. 2:00

Toimittaja Vesa Sirén nosti esiin huolen musiikkitieteen tulevaisuudesta (HS 9.2.). Juuri musiikki on ollut monissa muodoissaan yksi suomalaisen kulttuurin menestystarinoita. ”Katsokaa Suomea”, toteavat kansainväliset kollegamme, kun puhutaan nykysäveltäjistä, maailmanluokan muusikoista, metallimusiikin viennistä tai kattavasta musiikkioppilaitosjärjestelmästä.

Tämän kaiken dokumentoinnissa, erittelyssä ja kriittisessä tarkastelussa musiikkitieteilijöillä on ollut merkittävä rooli yli sata vuotta. Taiteilijat eivät sitä tee eikä heidän pidäkään. Se kuuluu pitkäjänteiselle tutkimukselle.

Musiikkitieteilijät toimivat laajasti yhteiskunnan eri tehtävissä. On vakava isku suomalaiselle osaamiselle, jos tieteenala ajetaan alas juuri Helsingin yliopistossa. Oppiaineita on jo sulautettu muissa yliopistoissa. Ne eivät enää toimi itsenäisinä tutkimuksen ja opetuksen yksiköinä. Siksi eläköön musiikkitiede maamme vanhimmassa yliopistossa!

Milla Tiainen

puheenjohtaja, Suomen musiikkitieteellinen seura

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide