Pääkaupunkiseudun uimahallit on avattava liikuntarajoitteisille - Mielipide | HS.fi

Pääkaupunkiseudun uimahallit on avattava liikuntarajoitteisille

Riittäviä perusteita kieltää vesiliikuntamahdollisuudet liikuntarajoitteisilta ei ole.

24.2. 2:00

Pääkaupunkiseudulla uimahallit ovat olleet kiinni yleisöltä jo useamman kuukauden, mikä on aiheuttanut tuskaa erityisesti niille, joiden urheilumahdollisuudet rajoittuvat täysin vesiliikuntaan.

Olen 25-vuotias liikunnallinen nainen. Kärsin polven rustovauriosta, ja vesiliikunta on minun kohdallani tällä hetkellä ainut vaihtoehto peruskunnon ylläpitämiselle. Vaurion takia polveni ei kestä edes päivittäisiä kävelylenkkejä, mikä tekee liikunnan harrastamisesta näinä aikoina erittäin vaikeaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan koronavirus ei tartu uima-allasveden välityksellä, sillä veteen lisätyt desinfiointikemikaalit tuhoavat viruksen nopeasti. Uimahalleissa riski tartunnan saamiselle rajoittuu yhteisiin tiloihin, kuten pukuhuoneisiin. Tätä riskiä voidaan kuitenkin pienentää säätelemällä uimahallien kävijämäärää ja pitämällä turvavälit muihin harrastajiin.

Riittäviä perusteita kieltää vesiliikuntamahdollisuudet liikuntarajoitteisilta ei ole. Uimahallien kiinni pitäminen rankaisee erityisesti niitä, joiden liikuntakyky on rajoittunut mutta jotka kaikesta huolimatta pyrkivät pitämään huolta fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnistaan.

Pyydän, että pääkaupunkiseudun uimahallit avataan ajanvarauksella erityisryhmille ja eläkeläisille heti. Muissa kunnissa ajanvarauksella pääsee jo uimaan. On vain järjestelyistä kiinni, että vastaavanlainen käytäntö saadaan toimimaan myös pääkaupunkiseudulla.

Turhautunut kuntoutuja

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide