Haen Lapin-lomaltani rauhaa ja upeita maisemia, en ulkomaalaisille suunnattuja palveluja - Mielipide | HS.fi

Haen Lapin-lomaltani rauhaa ja upeita maisemia, en ulkomaalaisille suunnattuja palveluja

On surullista, että matkailupalveluiden tarjoajat haukkuvat suomalaisia piheiksi, kun ongelma on tuotteessa, joka ei vastaa suomalaisten tarpeita.

2.3. 2:00

Hesarin jutussa ”Lapin tyhjä talvi” (27.2.) suomalaisia matkailijoita kuvailtiin piheiksi ja kitsaiksi.

Miksi kotimaiset turistit ostaisivat ulkomaalaisille turisteille suunnattua palvelua? Eihän näin ole yleensä muissakaan maissa. On hieman surullista, että nämä matkailupalveluiden tarjoajat haukkuvat suomalaisia piheiksi, kun ongelma on tuotteessa, joka ei vastaa suomalaisten tarpeita.

Olen kerran käynyt ilmaiseksi ulkomaisen ryhmän mukana rekikoira-ajelulla. Se oli ihan kivaa, mutta ei näin suomalaisena niin ihmeellistä, että menisin uudelleen. Miksi kotimainen Lapin-matkaaja kävisi vuosi vuoden jälkeen husky-ajelulla? Ne eivät tietääkseni ole myöskään mitenkään perinteisen suomalainen juttu, mutta sitähän ulkomaalaiset eivät tiedä.

Haen Lapin-lomaltani rauhaa ja upeita maisemia. Maksan mielelläni tasokkaasta mökistä (en lasi-iglusta), fatbiken tai vaikka liukulumikenkien vuokrauksesta. Niillä pääsen katsomaan maisemia. Voisin maksaa avantouintimahdollisuudesta, saunaelämyksestä, porotilalla käynnistä tai Lappi-aiheisesta taide-elämyksestä.

Lapin-matkailua voisi rakentaa tämän kriisin myötä kestävämmäksi, joustavammaksi ja kotimaisia turisteja palvelevammaksi. Minä tulen lomailemaan jatkossakin Lapissa, ja odotan innolla, mitä uusia palveluja Lappiin tulevina vuosina syntyy.

Parhaimmat viime vuoden hetket Lapissa olivat, kun hiihdin tunturimaisemissa, poimin hillaa, pyöräilin upeimmissa ruskamaisemissa, joita olen koskaan nähnyt, ja nautin kaamosajan täydellisestä pimeydestä, hiljaisuudesta ja takkatulen lämmöstä pakkasten paukkuessa.

Saara Korhonen

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide