Nyt ei ole jälkiviisastelun aika - Mielipide | HS.fi

Nyt ei ole jälkiviisastelun aika

10.3. 2:00

Päivi Maunula kuvasi hyvin (HS 8.3.) tasavallan nykytilaa. Kiteytettynä voi sanoa: Teet niin näin, aina asiat menevät väärinpäin. Kun ylin hallintoviranomainen on tehnyt päätöksensä, olisi suotavaa, että päätöstä kunnioitetaan eikä aloiteta jälkiviisastelua. Juuri jälkiviisastelu on sekoittanut kansalaisten päät. Sitä vastoin vastuullisen median pitäisi huolehtia siitä, että journalismi ei anna tilaa salaliittoteorioille eikä vaihtoehtoisille totuuksille.

Miten sotien aikana olisi käynyt, jos jokaisen päätöksen jälkeen olisi alkanut jälkiviisastelu? Onneksi sensuuri oli käytössä.

Meidän tavallisten kansalaisten kriisitietoisuus on vajavaista. Ajatellaan, että juuri minua koronavirus koettelee eniten. Pestään jälkipyykki sitten, kun olemme saavuttaneet normaaliolot.

Esa Hyytinen

Hyvinkää

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide