Vaaratonta merijäätä ei ole - Mielipide | HS.fi

Vaaratonta merijäätä ei ole

18.3. 2:00

Kaupunkisivujen jutussa (HS 15.3.) annettiin vaarallisia ohjeita jäillä liikkumisesta. Sanottiin, että ”turvallisuutta lisää, jos jäällä näkyy muita ihmisiä”.

Juuri näin ei ole. Merijää vaihtelee lyhyelläkin matkalla jäätymisen ajankohdan, virtausten, matalikkojen, lumen, ruoikon ja rannan puuston mukaan. Ei kannata luottaa muiden ihmisten näkymiseen jäällä. Heillä on allaan oma jäänsä, mutta omien jalkojen alla oleva jää voi olla erilainen. Nyt maaliskuun loppupuolella on parasta pysyä jäältä poissa, ellei vuosien kokemuksella tunne reittiään ja ellei mukana ole tuuraa ja sopivaa puutavaraa kainalossa.

Kustavissa mökkiläinen ajoi autolla vaarallisen Leisuntin jäätä pitkin. Kun kanta-asukkaat tätä ihmettelivät, vastaus kuului: ”Olihan siinä jäätä viime talvenakin.”

Martti Soikkeli

Turku

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide