Huomiota herättävä päättäjän twiitti saavuttaa jokaisen niemennokan - Mielipide | HS.fi

Huomiota herättävä päättäjän twiitti saavuttaa jokaisen niemennokan

Juuri käyttäjäkunta tekee kanavasta koko kansalle merkityksellisen viestintäalustan.

19.3. 2:00

Vesa Sirén pohti kolumnissaan (HS 14.3.), huojuttaako Twitter Suomen politiikkaa, vaikka sitä käyttää vain 13 prosenttia kansasta.

Ei ole yhtä viestintäkanavaa, jonka kautta tavoittaisi suoraan kaikkia suomalaisia. Mediallistuneessa ympäristössämme on kuitenkin monimutkaisia viestiketjuja. Twitterin käyttäjäkunta on pieni verrattuna koko väestöön, mutta en väheksyisi sen merkitystä.

Kun ykkösrivin poliitikko, yritysjohtaja, ay-pomo tai virkamiesjohtaja ilmaisee näkökulmansa twiittaamalla, jaetaan tieto suurella todennäköisyydellä valtakunnallisissa ja paikallisissa medioissa. Siitä keskustelu leviää verkostoihin salamannopeasti.

Seuraavana päivänä se jatkuu mielipidepalstoilla ja uutisissa. Twiitit nousevat myös Google-hakuihin.

Juuri nyt näyttää, että Twitterin merkitys korostuu poliitikkojen ja virkamiesjohtajien kohdalla. He ovat merkittävissä rooleissa koronaviruskriisin hoidossa. Keskinäiset näkemyserot ovat medialle herkullista uutisoitavaa. Näin yksikin huomiota herättävä twiitti saattaa tulla nähdyksi myös siellä, missä Twitteriä ei ole vielä koskaan avattukaan.

Juuri käyttäjäkunta tekee kanavasta koko kansalle merkityksellisen viestintäalustan. Henkilön viesti tulkitaan usein hänen edustamansa organisaation linjaukseksi. Maineen ja luottamuksen näkökulmista Twitterin käytöstä onkin tulossa päättäjille oletettu taito ja tapa.

Jukka Saksi

viestintäyrittäjä, Vantaa

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide